Er musikinstrumenter pengene værd?

Til alle familiehøjtider, lige fra da jeg var ung, fandtes der hver gang én speciel ting, der skete. Festen endte uden undtagelse med instrumenter & sang, hvad enten det var julefrokost, nytår, fødselsdagsfest, midsommer samt bare en hyggelig middag. Det blev oftest til et dueligt sammenspilshold, dersom stuen tit var fyldt med musikinstrumenter, og basalt set hele min vennekreds er beriget med en eller anden grad af musisk talent. Samtlige ville deltage i sangen, små som store, & én evnede at vise sig på flygel, andre på akustisk guitar.

Sammenlignet med lidt festligt koncertsang og musik, kendes i verden ikke nogen mere fornuftig metode til at glædeliggøre atmosfæren. Dersom musikinstrumenter for det meste forbliver noget af en ekstravagance, besidder de fleste huse uheldigvis langt fra disse muligheder. Det kræver tanken om en dedikeret indsats, før investeringen i musikinstrumenter er investeringen værd, fordi musikinstrumenter næppe er omkostningsfrie, især i den situation, at de findes af høj kvalitet.

Tilhører du dog en musikglad husstand ligesom mig, er der næppe ende på den høje stemning, familiemusik evner at kreere. Samtlige morbrødre, søstre, forældre og granfætre kan spille på et eller andet, og i hvert enkelt hus bor adskillige musikinstrumenter: i hvert fald mundharmonika & bas. Hver juleaften forbliver musikinstrumenter som flygel en selvfølgelig hjælp til julesangene, samt sange til fødselsdage gives oftest lidt akkompagnement med hjælp af guitar eller saxofon. Livet er da blot fedt, dersom interessen for musik desuden kan hjælpe med husleje, og et par stykker har endda opnået at være professionelle sangere.

Uafhængigt af hvor lavt niveau af musikalitet, familien ender på, er der alligevel ingen mere glædesgivende foræring end musik.

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>