Et vikarbureau vil klare mange opgaver på dit arbejde

Det rette vikarbureau bliver i de fleste brancher en enestående løsning for selskaber af en hvilken som helst størrelse. Bruger din virksomhed et erfarent vikarbureau, vil I nemlig kunne få glæde af flere privilegier. Uden at skulle bruge sparsomme tid på afskedigelser eller ansættelser i henhold til det aktuelle behov, kan dit firma uden besvær sørge for, at personalesammensætningen konstant er lige som den skal være. I henhold til perioder med meget travlt samt mindre travlt, kan dit firma tilpasse bemandingen på en passende måde, vil dette sige. En fleksibel løsning, f.eks. ved personalets ferie, sygdom, sæsonbetonet spidsbelastning og så videre, er et vikarbureau ofte som følge heraf.

Jeg og min afdeling anvendte i de to første år i virksomheden ekstremt mange af firmaets ressourcer på afskedigelser eller ansættelser af personale, med et job som HR-konsulent i en mellemstor virksomhed i magasinbranchen. En tidligere studiekammerat, som ligeledes er HR-konsulent i et lignende firma, berettede om hendes virksomheds samarbejde med et vikarbureau, ved et netværksmøde. Dengang forundrede det mig, hvor gode erfaringer deres virksomhed egentlig opnåede på grund af samarbejdet med dette vikarbureau. Hvad mere er tog det mig på sengen, hvor meget det egentlig er muligt at anvende et vikarbureau til. Et veludviklet sammenspil med det samme vikarbureau, har mit firma efter den samtale fået. I afgrænsede perioder, hvor vores firma har haft stort brug for en eller flere ekstra medarbejdere i nogle dage eller måske i flere måneder, har dette vikarbureau uden tøven fundet vikarer med evner, som matchede sublimt til det specielle job inden for kort tid. Fordelene ved et sådan samarbejde er som regel, at størstedelen af de vikarer, vi får ud, har været tilknyttet vikarbureauet gennem længere tid.

Af den årsag gives vikarbureauet det rette grundlag for at vide, hvilke vikarer som formår at garantere os den mest optimale assistance. Alt som bl.a. udbetaling af løn, pension et cetera, sørger vores vikarbureau også for, sammen med netop denne vikarordning, alt imens vores firma udelukkende indbetaler et fastsat beløb per arbejdstime til vores vikarbureau. I begyndelsen benyttede firmaet udelukkende dette vikarbureau ifm. vikarassistance. Dersom vi fik en bedre fornemmelse af, hvad vikarbureauets konsulenter kunnefik et bedre overblik over vikarbureauets kompetencer, så vi vores snit til at outsource andre personaleopgaver til vores vikarbureau ifm. kortere ansættelser samt ved fastansættelser.

Vores gode erfaringer herfra viser, at de fast tilknyttede konsulenter fra vores vikarbureau har evnet at aflæse firmaets krav og de potentielle nye medarbejdere rigtigt godt. Vikarbureauets konsulenter har derfor kunnet indkredse en præcis personprofil samt beskrivelse af jobindholdet til virksomhedens situation, samt dernæst formidle den indledende kontakt til de absolut bedste aspiranter og lave persontests og andre tests af de potentielle nye medarbejdere for vores virksomhed. Den unikke Try & Hire ordning, med hvilket vi i virksomheden efterfølgende et tre måneders vikariat kan vælge at ansætte vores vikar på fast basis uden at få flere omkostninger til vores vikarbureau, har vi samtidig haft positive erfaringer med.