Få et uforglemmeligt ophold på efterskole

Har du behov for en uforglemmelig skoleperiode? Såfremt svaret er ja, rekommanderer jeg dig at vælge efterskole. Der er lidt over tohundredeoghalvtreds efterskoler i Danmark, og de befinder sig i hele landet. Skoleformen efterskole er dansk, og det er en skole, og dér kan teenagere mellem 14 og 18 år klare det sidste skoleår. I princippet er det en form for kostskole, grundet at du ej bare går i skole der, men tilmed er bosat der. Efterskoler sørger for elevernes faglige og ikke mindst subjektive udviklingsproces, og af den grund får eleverne et godt afsæt til voksenlivet.

Skolerne er meget uens, det vil sige, at der med stor sandsynlighed er en efterskole, som matcher dig og dine behov. F.eks. findes der efterskoler for dem med specielle behov, bl.a. efterskoler for ordblinde. Alle disse skoler er i besiddelse af utallige forskellige frivillige fag, arrangementer samt ture. Det er oven i købet muligt for dig at komme på en efterskole, hvor samtlige elever interesserer sig for det samme. Det er for eksempel en musikefterskole. Ét år på efterskolen kan sammenlignes med hele syv menneskeår, siges det. Forståeligt er det egentlig, såfremt man reflekterer over, at det faktisk er vildt meget, man på kun et skoleår erfarer. Ydermere får du adskillige nye ven/-inder, som du hurtigt vil lære godt at kende, fordi I lever sammen; bor sammen, går i skole sammen og eventuelt oven i købet rejser sammen. Majoriteten af efterskoler kan – foruden basisfagene – tilbyde linjefag & talrige forskellige valgfag. På grund af det skal du selv vælge, hvorledes lektionerne vil komme til at se ud.

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>