Hegn hitter hos familier, der vægter privatlivets fred

Havehegn i alle afskygninger vinder indpas hos de danske familier, og hvad grunden er, er det nemt at forstår. Det danske folk er faktisk ligefrem kendt vidt og bredt, som et folkefærd, som går op i at bevare privatlivets fred, og hvad kunne tænkes at være bedre til at holde forbipasserendes nysgerrige blikke ude af haven end et dertil indrettet hegn?

Især i række- og parcelhusene i landets forstæder myldrer det med havehegn. I disse områder tilskrives hegnenes store popularitet imidlertid primært overvægten af børnefamilier med kæledyr. Havehegn kan nemlig ikke kun anvendes til at holde eventuelle forbipasserendes blikke ude af haven – de kan også bruges til at sørge for, at børn og kæledyr ikke løber ud på vejen!

Dansk industri og landbrug har allerede i flere år fået glæde af de funktionelle havehegn, men i disse dage lader det altså til, at de også stormer frem hos de danske familier. Flertallet mener også, at det skaber en speciel hygge med en afgrænset have, hvor der blandt andet kan opstilles et gyngestativ til eventuelle børn og måske ovenikøbet fremtrylles en fin, lille urtehave.

For mange familier er udendørs spisning endvidere en fast del af sommerhyggen, og en have afgrænset af havehegn egner sig fremragende til opsætning af en grill, som familien kan samles om på en dejlig augustaften uden at risikere indblanding fra naboer.