Min far har uheldigvis en dårlig hørelse

Farmand har fået nedsat hørelse, og min overbevisning er, at han sandsynligvis også har fået en lidelse kaldet tinnitus. Ørelidelsen tinnitus er en lydopfattelse, personer kan have i ørerne, uanset at der ej kommer lyd ind i ørene fra dine omgivelser. Min far gengiver det som en susen i hans øre. Det har stået på i noget tid, og det virker som om, at det bliver slemmere og slemmere. Det er virkelig svært for mig, da han nemlig altid har været det menneske, som lagde sit øre til, når jeg har haft brug for at sige noget. Da han ikke er ejer af en god hørelse mere, men en nedsat hørelse, har jeg ikke pludret ligeså meget med ham, og jeg savner det.

Mit gæt er, at grunden til, at min far har nedsat hørelse, er en støjskade, for han har været vejarbejder i sine unge dage og gjorde ikke brug af høreværn. Der formodes, at tinnitus skyldes bristede høreceller i sneglen i det indre øre, nok også på grund af en skade forårsaget af for meget larm. Det minder mig for resten om, at jeg skal huske min bror, som er musiker, på, at han skal benytte et musikerhøreværn. Jeg har tænkt mig at tage min far til øre-, næse- og halslægen i morgen, der skal lave en hurtig undersøgelse af hans hørelse. Ørelægen vil formentlig sende ham til en høreklinik, der vil lave et gennemført eftersyn af hørelsen. Derefter vurderes der, om løsningen vil være et høreapparat.

Der kan fås flere divergerende slags høreapparater, og hvert høreapparat vil selvfølgelig blive afpasset, så det passer til hørenedsættelsen. Farmand skal formentlig have et bag-øret høreapparat. Høreapparaterne består af 2 parter; selve apparatet omme bag ørene og et småt lydrør, der bringer lyden hen til en øreprop i øret og herefter ind til det, der kaldes trommehinden. De pågældende høreapparater skal blive anvendt til stærke høreproblemer samt til mennesker, som har brug for indstilling af lyden. Det er ens egen beslutning, om man vil behandles samt tage imod høreapparatet omkostningsfrit af de officielle høreklinikker, eller hvorvidt man kunne tænke sig noget økonomisk hjælp til at få høreapparatet ved en accepteret privat høreklinik/ved en forhandler, der er i samarbejde med høreklinikker. Jeg synes, det er sejt, at du kan modtage det helt omkostningsfrit fra en høreklinik. Høreklinikker sørger vist godt for deres patienter.

Som før nævnt har far haft et larmende job, og faktisk var det en nødvendighed med et høreværn, det er han et godt eksempel på, fordi for høje lyde netop kan give dig høreskade. Jeg hørte for noget tid siden, at sådan cirka tres pct. af personer, der har et arbejde i et larmende miljø, ej bruger høreværn/musikerhøreværn. Min bror er musiker, og jeg er sikker på, at han også får en høreskade, i tilfælde af at han ikke snart begynder at benytte musikerhøreværn, mens han spiller.

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>