Musikefterskole; Sjælland

I de seneste år har der været meget opmærksomhed omkring miljøet, og det har givet mig inspiration til et herligt påhit. Jeg har jo besluttet mig for, at jeg agter at bytte mit affældige fjernvarmesystem ud med et dugfriskt og miljøvenligt biobrændselsfyr! Udover en afgrænsning af produktionen af CO2 kommer det faktisk også til at resultere i den fordel, at jeg i realiteten økonomiserer, eftersom biobrændsel er en del billigere end naturgas & fjernvarme.

Jeg har først og fremmest kigget på nogle Windhager-biobrændselsfyr, & jeg havde faktisk på det nærmeste afgjort et, som jeg havde tænkt mig at anskaffe mig, idet jeg faldt over et website omhandlende jordvarme. Et jordvarmeanlæg er nemlig også et miljøvenligt opvarmningssystem, der er perfekt som erstatning for et biobrændselsfyr. Pt. fatter jeg på ingen måde, hvilket jeg skal købe.

Jeg kan nemlig observere fordele såvel som ulemper ved dem begge. Jordvarme besidder for eksempel det plus, at det er en evindelig kilde til energi, og at man som indehaver ene og alene finansierer den lille smule elektricitet, som jordvarmeanlægget behøver for at være i stand til at forvandle jordvarmen til energi. Dog er det temmelig dyrt at få, så i første omgang vil et Windhager-biobrændselsfyr utvivlsomt være mest fordelagtigt.

På den anden side varer et jordvarmeanlæg dog længere, plus jeg har ladet mig fortælle, at anlægget allerede inden ti år tjener sig ind, så det er egentlig ikke noget skidt indkøb. Jeg er derfor meget i tvivl, skønt jeg fortsat foretrækker jordvarmeanlæg.

Eksisterer der nogen læsere, som ligger inde med erfaring med de forskellige opvarmningsinstallationer og kan vejlede mig ved hjælp af et fremragende råd…? Det vil jeg i al fald blive glad for…