Nyduddannet ledig i Allerød: Nu har jeg tilmeldt mig hos et vikarbureau Allerød.

Undertegnede har været nyduddannet og ledig i godt 1 år, og det betyder, at jeg er nødt til at kaste mig ud i noget nyt. Derfor har jeg tilmeldt mig i vikarbureau Allerød. Jeg er uddannet inden for kommunikation, men konkurrencen er stor, og jeg har kun lidt relevant på cv’et. Så måske er jobs igennem et vikarbureau vejen til, at jeg få mere arbejde på CV-et og samtidig har noget at stå op til om morgenen. Det er selvfølgelig skønt ikke at skulle tidligt op på morgener med vejrvejr, men jeg savner sgu at komme ud og udføre mit arbejde.

Nu har jeg så registreret mig, og så dukker alle overvejelserne op: Hvad er timelønnen? Mon det er nok at være tilmeldt hos hos ét vikarbureau? Hvor længe går der, inden de ringer? Hvor mon jeg kommer hen? Og vil jeg holde af at være vikar?

Min søde veninde er hos Vikarbureau Herlev, og har endvidere været ansat via Vikarbureau Esbjerg, da hun boede derovre i Jylland. Hun har nævnt for mig, at hun jævnligt skulle ud på steder, når de ansatte skulle på barsel, på ferie eller var syge. Det ville være super med et barselsvikariat, hvor du jo kan blive tilknyttet samme arbejdsplads i syv til ni måneder eller mere.

Får jeg i stedet en række små jobs af fx nogle dages varighed er jeg en kende nervøs for, hvordan jeg takler sådan at være ny og komme ind uden forudgående kendskab til opgaverne. Jeg når vel ikke rigtig at lære navnene på de nye kolleger, før du slutter igen. På den anden side kommer jeg til at se mange forskellige steder, og det kan være, at de bliver glade for mig på et af stederne, så jeg ikke behøver at stoppe.