Pallehætter – introduktion til brug og genbrug

Pallehætter bliver også kaldt støvhætter. Som navnet antyder er det en form for hætte i plast, som du placerer over din palle, hvorefter den beskytter varerne på pallen mod fugt og støv – tjek et par eksempler her: http://www.dtemballage.dk/varekatalog/varekatalog/plastposer/pallehaetter-m-fals.aspx

Har du eksempelvis dit brænde stående på paller, og har du ikke områdets bedste brændeskur. Så er pallehætter en rigtig god ide, så du undgår fugtigt brænde, som bliver elendigt at tænde op i pejsen med. Pallehætter er også praktisk til brug i fødevareindustrien, da plasten er udviklet til at være i direkte kontakt med fødevarer op til 60 grader uden risiko for afsmitning af sundhedsskadelige blødgørere.

Pallehætter produceret i LDPE-plast

Pallehætterne er lavet af såkaldt LDPE-plast, som står for polyethylen, der har lav densitet. Det er meget slidstærkt og også modstandsdygtigt over for syrer og baser. I dagligdagen kender vi støvhætternes plastmateriale fra brødposer og poserne, der er omkring vores grøntsager fra supermarkedet. Plasten bliver også brugt til vores engangskrus og til legetøj.

Genbrug dine pallehætter

Hvis du har slidt dine pallehætter op, så anbefaler vi, at du sender dem til genbrug. LDPE er nemlig utroligt holdbart og det tager naturen flere hundrede år at nedbryde pallehætter i LDPE. Til gengæld kan genbrugte pallehætter blive til gulvfliser, dunke, folier, spande, kasser og rør.

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>