Paller: Bliver det Er EUR-paller eller en europalle dit foretrukne valg?

Når emnet for snakken er godstransportering, kommer der tit en drøftelse ang. hvilken løsning, der er mest effektiv. Enkelte sværger for eksempel til godsskibe af en væsentlig størrelse, hvorimod de øvrige medlemmer af forsamlingen sværger til transportering via fly eller tog. Ens for alle uden undtagelse er det imidlertid, at det upåvirket af fragtredskabet er centralt at have stabile paller » www.jyskpalleimport.dk/default.asp, i fremragende kvalitet, som de fragtede varer kan opbevares på under transporten. Ved lige præcis dette step opstår det klassiske dilemma: Hvad er at foretrække – en europalle » jyskpalleimport.dk/page_control.asp?page_nbr=32, eller EUR-paller » jyskpalleimport.dk/page_control.asp?page_nbr=33,…?

Ja, det kan være lidt besværligt at fastlægge, fordi EUR-paller egentlig minder forholdsvist meget om en europalle. Eksempelvis er de begge blåstemplet af ISPM-15, og dvs., at de er behandlet med varme og blåstemplede ifølge de gældende love. Et sådant tiltag formindsker muligheden for, at du uden dit vidende kan komme til at overføre insekter camoufleret af dine varer.

Normalt kan du anticipere, at din europalle kan bære en samlet vægt på 1½ ton. Hvis dine varer er mere tungtvejende, bør du imidlertid ikke fortvivle. Du kan nemlig i stedet vælge at stable flere træpaller oveni hinanden og derved forstærke pallernes bærekraft. 2 paller giver fx udslag i en vægtmaksimum på omkring 3 tons. Det må dog ej være denne evne, der skyld i, at du anvender en europalle i stedet for EUR-paller, eftersom EUR-pallerne har en lignende bærekraft og endvidere, lig europallerne, er naturvenlige. EUR-pallerne er jo meget dyrebare som genbenyttelsespaller, og dvs., at du faktisk ”låner” dine paller og blot kan vælge at tilbagelevere dem, så snart du er færdig med at bruge dem.

Der er altså blot et at ytre, og dette er, at du lige meget hvad for nogle paller, du køber, er sikret fremragende og solide paller!