Undersøg om dit rækkehus har et minimalt varmespild med en energimærkning

Den nye energimærkning er blevet vedtaget som et resultat af en politisk ambition om at gøre front imod klimaforandringerne ved at nedskrive afhængigheden af olie. Samtidig har de gjort energimærkning af alle typer af bygninger obligatorisk. Hvis man som bygningsejer skal have udarbejdet en en energimærkning af bygningens klimaskærm, vil det være fordelagtigt at finde en ingeniørvirksomhed, som er godkendte ift. udførsel af energimærker til bygningskategorier som f.eks. som eksempelvis parcelhuse, lejlighedskomplekser foruden service og offentlige kontorer.

Talrige af de kommunale politikere er dog meget højtstræbende på klimaområdet. De har derfor indført en praksis med, at en energimærkning er en forudsætning ifald man vil have teknikforvaltningens blåstempling af en ibrugtagningstilladelse. Det indebærer i praksis, at det er nødvendigt for din ægtefælle og dig at få lavet en energimærkning af bygningen, når husets klimaskærm er fuldendt eller måske umiddelbart inden den er anlagt lige meget, om din ægtefælle og dig er i gang med at bygge helt nyt eller, om I skal i gang med en tilbygning til jeres hus.

Selve energimærkningen udføres som et tjek af villaens klimaskærm, varmeanlæg og energiforbrugende komponenter og opsummeres i en omfattende rapport med eventuelle forbedringsforslag, der som regel kan tilbyder til en meget konkurrencedygtig pris. Hvis dig og din ægtefælle bruger penge på at få udarbejdet en lovpligtig energimærkning af en bygning, får I en en karakter på en overordnet energiskala, som vurderer, hvor klimarigtigt såvel som optimalt isoleret bygningen er ud fra det kalkulerede varme- og elforforbrug.

På energiskalaen til energimærkning, bruges A som karakter til ejendomme, der er isoleret nok til at leve op til de betydelige krav i det seneste bygningsreglement, mens alle karakterer fra og med C til G anvendes til ejendomme med et gennemsnitligt energiforbrug, som er voksende. Er jeres ejendom blevet opført i perioden fra 2006 og frem til 2010 er en energimærkning med karakteren B påkrævet. Såfremt I har investeret i en villa med en energimærkning med karakteren A, har I altid mulighed for helt selv at vælge energiforsyning til ejendommen. Der er således adskillige fordele ved at bruge penge på at sikre, at jeres ejendom får en ideel energimærkning.

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>